isardSAT presenta la missió CRISTAL al SeaSAR


3 maig, 2023

isardSAT presentarà els resultats de la verificació i validació de les mesures del gruix de gel marí de la missió CRISTAL al SeaSAR, una trobada internacional que se celebrarà del 2 al 6 de maig de 2023 al Centre Universitari de Svalbard (UNIS), a Noruega. La presentació tindrà lloc en una sessió plenària sobre missions futures d’Observació de la Terra (Plenary Presentation and Discussion Theme 8: Future Missions) el dijous 4 de maig a la tarda.

CRISTAL, la nova missió altimètrica polar

La missió CRISTAL, que es llançarà l’any 2028, incorporarà per primera vegada en una única missió un altímetre interferomètric de doble banda Ku/Ka, amb seqüències de polsos de transmissió específiques dissenyades per millorar el rendiment sobre el gel marí. La capacitat de mesura d’aquesta missió será comparable a la de les missions CryoSat-2, Sentinel-6 i SARAL/AltiKa en una única plataforma.

El mode de ràfega oberta (open burst) permetrà la generació de productes Fully Focus amb estimacions simultànies de la profunditat de la neu i del francbord del gel marí, gràcies a les mesures de rang de banda dual. D’aquesta manera, s’aconseguirà una precisió de 5 cm per la produnditat de la neu, 3 cm pel francbord del gel marí i 0,15 m per al gruix del gel marí a una escala de 25 km; unes xifres que no es poden aconseguir amb les missions d’altimetria radar actuals.