CryoSat-2 TRP Calibration

Calibració de SIRAL mitjançant transponders

CryoSat-2 TRP Calibration

El principal objectiu del satèl·lit CryoSat-2 era controlar amb molta precisió els canvis en el gruix dels casquets glacials i el gel marí flotant. Aquesta missió de l’ESA ens va permetre explicar de quina manera el canvi climàtic global està provocant la reducció dels casquets polars. La principal càrrega útil del satèl·lit CryoSat-2 és l’altímetre radar anomenat SIRAL (Synthetic aperture radar Interferometric Radar Altimeter).

isardSAT va participar en la missió CryoSat-2 amb la calibració absoluta de SIRAL amb transponders.

L’objectiu de qualsevol calibració absoluta és d’obtenir un valor independent del mateix objectiu amb l’instrument a calibrar. Dit d’una altra manera, fer que l’instrument mesuri un objectiu conegut. Aquest valor s’ha d’obtenir de la la manera més precisa possible i també s’ha de calibrar. Es considera que un transponder (TRP), que el radar veu com un punt objectiu, és el millor mètode per obtenir una mesura independent. Per calibrar SIRAL, isardSAT va utilitzar sobretot passades sobre d’un transponder de l’ESA situat a l’estació de Svalbard, així com del transponder de Creta.

isardSAT també va calcular el rang i el biaix de sigma-0 mitjançant mètodes de calibració creuada (amb altímetres EnviSat i Jason-1).

Equip

isardSAT

Durada

2014-2021

Etiquetes

satèl·lits, altimetria, calibratge instrumental, calibratge extern