EPS-SG LP reengineering

Segona Generació del Sistema Polar d’EUMETSAT

La Segona Generació del Sistema Polar d’EUMETSAT (EPS-SG, per les seves sigles en anglès) té com a objectiu proporcionar observacions globals noves i millorades del temps i el clima a partir de les entrades de dades de l’òrbita polar. Aquesta informació perfeccionarà encara més les previsions meteorològiques fins a 10 dies abans a Europa i a tot el món. El sistema EPS-SG consta de dues sèries de satèl·lits Metop-SG - Metop-SG A i B - equipats amb instruments complementaris.

La sèrie Metop-SG A está formada per tres satèl·lits de sondeig i imatge d’atmosfera equipats amb un conjunt d’instruments de microones, rajos infrarojos hiperespectrals i dues imatges òptiques avançades. A bord dels satèl·lits hi ha el MWS (MicroWave Sounder); un escàner cross-track de microones que mesura la potència total, i la temperatura de lluminositat en 24 canals, en una freqüència d’entre 23.8 GHz a 229 GHz, per proporcionar dades de temperatura i humitat atmosfèriques.

La sèrie Metop-SG B inclou tres satèl·lits d’imatge de microones que ofereixen observacions de radar del vent de la superfície oceànica, la humitat del sòl, i observacions passives de microones de precipitació i núvols de gel. Entre els instruments a bord, hi ha un MicroWave Imager (MWI): un radiòmetre de microones d’escombrat cònic de 18 canals, amb una cobertura de freqüència entre 18 i 183 GHz, que ofereix dades del monitoratge de les precipitació i l’extensió del gel marí. Els satèl·lits de la sèrie Metop-SG B també inclouen un Ice and Cloud Imager (ICI): un radiòmetre de microones d’escombrat cònic que mesura la temperatura de lluminositat a través d’11 canals d’entre 183 i 664 GHz de freqüència, per oferir informació de la ruta, les propietats i l’altitud de l’aigua de gel del núvol.

isardSAT s’encarrega de la reenginyeria dels prototips de processadors locals L1b de tres radiòmetres de microones (el MWS, el MWI i l’ICI), per tal d’assegurar que estiguin operatius per a la missió local EPS-SG.

Equip

Exprivia, isardSAT

Durada

2022-2024

Etiquetes

desenvolupament d'algorismes, satèl·lits, radiometria