isardSAT guanya un concurs d’idees amb un projecte per monitorar la sequera amb dades del Menut


5 octubre, 2023

isardSAT ha guanyat el primer Concurs d’Idees de Casos d’Ús d’Observació de la Terra per al Sector Privat,organitzat per l’Institut d’Estudis Espacials de Catalunya (IEEC), amb la proposta MARE: Monitoratge de la sequera amb Alta Resolució Espacial. Aquest projecte busca millorar la capacitat de monitoratge de la sequera a Catalunya per optimitzar les recomanacions de reg i afinar les estimacions de rendiment dels cultius.

Per fer-ho, es desenvoluparan algorismes per estimar la humitat del sòl i índexs de sequera a alta resolució espacial i temporal. A més, s’utilitzaran dades del nanosatèl·lit Menut per produir mapes d’humitat del sòl amb una resolució espacial de 5 m, que permetrà diferenciar les heterogeneïtats dins d’una mateixa parcel·la. Aquests productes ajudaran a optimitzar el reg i (l’energia) consumides per les comunitats de regants.

El projecte MARE es desenvoluparà en col·laboració amb dues entitats catalanes: l’empresa Aigües Segarra-Garrigues (ASG) i la societat agrària Consell Regulador de la Denominació d’Origen (CRDO) Terra Alta.