SKIM

Fase A

La missió Sea surface KInematics Multiscale monitoring (SKIM) és una proposta de missió satel·lital d’Observació de la Terra que va ser preseleccionada per l’Agència Espacial Europea com a candidata per a Earth Explorer 9. Després d’una intensa, però reeixida fase A, que va consistir en la realització d’estudis detallats per verificar la seva viabilitat tant des del punt de vista tècnic com científic, la missió SKIM va perdre la seva oportunitat en benefici de la missió candidata FORUM, que té com a objectiu mesurar l’infraroig llunyà de l’espectre electromagnètic des de l’espai.

L’objectiu científic de SKIM és cartografiar els corrents de superfície oceànica, les ones i la derivació del gel a gran part del globus. Els corrents de superfície oceànica s’observen mitjançant mesures directes Doppler de la velocitat de la superfície del mar.

isardSAT, com a membre del consorci dirigit per Airbus, ha participat als estudis de viabilitat de la missió amb avaluació del processament del radar i l’anàlisi del rendiment del sistema.

Equip

Airbus, isardSAT, Thales Alenia Space

Durada

2018-2019

Etiquetes

satèl·lits, oceà, calibratge instrumental