UAWOS

Sistema d’observació hidromètrica mitjançant vehicles aeris no tripulats

El projecte UAWOS combina dades d’Observació de la Terra obtingudes per satèl·lit amb dades d’hidrometria provinents de vehicles aeris no tripulats

El projecte UAWOS té l’objectiu de desenvolupar un sistema de teledetecció hidromètrica per millorar l’adaptació al canvi climàtic, avaluar el risc d’inundació i gestionar esdeveniments hidrològics extrems en rius poc monitorats. Per aconseguir-ho, el projecte UAWOS portarà la tecnologia de teledetecció i els processos de treball topogràfic al mercat, demostrant el seu valor en una sèrie de casos d’ús a les regions alpines, àrtiques i tropicals.

Les dades d’Observació de la Terra per satèl·lit es combinaran amb dades d’hidrometria provinents de vehicles aeris no tripulats per millorar-ne el valor. A més, es desenvoluparan nous productes per validar els serveis de de dades d’aigües continentals del programa Copernicus i altres missions d’altimetria per satèl·lit, i que permetran fer estimacions de cabals fluvials a partir de series temporals de dades d’elevació de la superficie de l’aigua mitjançant estacions virtuals.

isardSAT contribueix amb un innovador processament d’altimetria per satèl·lit (Fully-Focussed SAR o FFSAR) que permet una resolució espacial sense precedents a l’escala del metre.

Vés a la pàgina web del projecte

Equip

Technical University of Denmark (DTU), SPH Engineering, Geolux, Drone Systems, Consiglio Nazionale delle Richerche (CNR), Swedish Meteorological and Hydrological Institute (SMHI), Technical University of Munich (TUM), Lobelia Earth, Thurn Group.

Durada

2023-2026

Etiquetes

altimetria, hidrologia